Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyújtózz ki és emelkedj fel a szenvedésben

2015. április 07. 03:00 - Habakuk

,,Hiszen éppen erre hívott el benneteket! Gondoljátok meg, hogy Krisztus is szenvedett értünk! Ezzel példát adott nekünk, hogy ebben is kövessük."  (1Péter 2:21)

Minden ember, aki ezt olvassa, az élete néhány pontjánál tragédiával fog szembesülni. Bizonyosan vannak veszteségeid – nagy veszteségeid – az életedben. Egyikünk sem ússza meg tragédia nélkül.

Jézust sem kerülte el ez a jelenség.

Jézus nem csak egy példát állított fel az ő életével, hanem halálával is megmutatta, hogy miként kezeljük a fájdalmakat. Megmutatta, hogy mit kellene tennünk az életünk legrosszabb napján. Az 1Péter 2:21-ben ezt írja a Biblia: ,,Hiszen éppen erre hívott el benneteket! Gondoljátok meg, hogy Krisztus is szenvedett értünk! Ezzel példát adott nekünk, hogy ebben is kövessük."

Két évvel ezelőtt – 2013-ban, öt nappal Húsvét után – a legfiatalabb fiam elvetette az életét magától. Ez volt életem legrosszabb napja. Mindig azt kérdeztem magamtól, vajon hogy voltam képes keresztül menni ezen az elmúlt két évben.

Felnéztem Jézus példájára: a válasz Húsvét.

Mit csinált Jézus földi életének legrosszabb és legfájdalmasabb napján?

1. A  barátaihoz fordult. Azon az éjszakán, amikor Jézus  tudta, hogy letartóztatják, megkínozzák és kivégzik, az utolsó dolog amit tett, hogy a közeli barátaival volt együtt. Nem kért szónoklatokat vagy tanácsokat, csak a jelenlétükre volt szüksége. A legtöbb alkalommal pont az ellenkezőjét tesszük, amikor fájdalmat élünk át: ellökjük őket magunktól. Ez nem helyén való! Isten sosem kért minket arra, hogy egymagunk  menjünk keresztül egy fájdalmas helyzeten. Ezért szükséges, hogy csatlakozz egy hívő kis csoporthoz  a környezetedben.

2. Istenhez fordult imádságban. Szükséged van barátokra a bajban, de Istenre még jobban. Isten a te oldaladon lesz, még akkor is, ha senki más nem. Jézus ezt tette a Gecsemáné kertben. Ahogy ezt tette, példát állított nekünk a szenvedés közbeni imádságról: Megerősíted magadban Isten erejét (Imádkozz valahogy így: Uram, te mindent megtehetsz), másodszor, fejezd ki a vágyad (Nem akarom ezt a fájdalmat), harmadszor pedig vesd alá magad az Ő akaratának (Ne azt tedd amit én akarok, hanem legyen meg a te akaratod).

Isten nem arra tervezett minket, hogy egyedül éljük át a szenvedést. Ahogy az idők keményednek – és fognak is – nyújtózz ki és emelkedj fel.

Beszéljetek róla:

  • Nehéznek találod a baj idején, hogy Istenhez, vagy a barátaidhoz fordulj? Miért?
  • Miért gondolod, hogy fontos az, hogy megerősítsd Isten hatalmát nehéz idők közepette?
  • Hogy lehetsz felkészültebb másokhoz, amikor hozzád fordulnak a nehéz időkben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása